یک مقام آگاه در وزارت نفت میگوید که «صادرات نفت ایران از آذرماه ۱۴۰۰ تقریباً به ثبات نسبی رسیده است و اگرچه هر ماه افزایش نسبی داشته اما روی کانال ۴۰ درصد افزایش نسبت به ابتدای دولت به پایداری رسیده است.
طبق گزارش صورت مالی، گروه شرکت ملی پالایش و پخش از زیاندهی 5 هزار میلیارد تومان در سال 98 به سوددهی 22.6 هزار میلیارد تومانی در سال 99 تغییر وضعیت داده است.
پدیدار رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: با توجه به رشد قیمت نفت در بازارهای جهانی و همچنین افزایش میزان صادرات، احتمال می رود درآمد ارزی ایران ۵۰ درصد بیش از رقم در نظر گرفته در بودجه باشد.
مدیر کل پیشین امور اوپک و ارتباط با مجامع انرژی وزارت نفت میگوید: به طور قطع برخی نمیخواهند بازیگرانی مثل ایران و یا ونزوئلا که ذخایر بزرگ نفت و گاز دارند دوباره بعنوان تامینکننده مهم نفت دنیا مطرح شوند.
بیشک پایان عصر نفت یکی از بزرگترین کابوسهای کشورهای عرب نفت خیز حوزه خلیج فارس محسوب میشود، بسیاری از گزارشهای سال 2050 را پایان این دوره و آغاز به قهقرا رفتن این کشورها عنوان کردهاند.
وزیر نفت از افتتاح اولین کارخانه تولید پمپهای درونچاهی ایران در استان خوزستان با دانش فنی ایرانی، استفاده از ترفندی برای تأمین مالی پروژههای بزرگ نفتی و آغاز فشارافزایی در برخی میادین گازی کشور خبر داد.
قیمت نفت در معاملات پرتلاطم روز جمعه افزایش یافت و این در حالی است که قیمت نفت پس از اعلام برنامه کشورها برای آزادسازی نفت خام از ذخایر استراتژیک خود، در مسیر دومین سقوط هفتگی خود باقی ماند.
مدیر پیشین طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: خودروسازان وظیفه داشتند که 30 درصد تولیدات را به سمت سیانجی ببرند اما این کار را نکردهاند زیرا وقتی صف طولانی خرید خودروی بنزینی با هر کیفیتی وجود دارد، اجباری برای خود نمیبینند که صنعت را جلو ببرند و هیچ بازدارندهای هم ندارند.
خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک گفت: کل ظرفیت مازاد نفت خاورمیانه نمی تواند کسری ناشی از تحریم نفتی روسیه را جبران کند چه برسد به ایران؛ به همین دلیل تحریم نفت و گاز روسیه از سوی اروپا شدنی نیست.
در حال حاضر تحریم های روسیه اثرات متفاوتی را بر بازار محصولات پتروشیمی گذاشته و مساله برجام و وضع عوارض برای محصولات خام پتروشیمی معادلات جدیدی را برای این گروه ترسیم کرده است.
جهان دوباره در چنگال شوک قیمت نفت گرفتار شده است. تنها در چند ماه، قیمت هر بشکه نفت خام از ۶۵ دلار به بیش از ۱۳۰ دلار رسیده که این امر باعث افزایش هزینههای سوخت، فشار تورمی و فشار بر مصرفکنندگان شده است. حتی پیش از جنگ روسیه و اوکراین نیز قیمتها به دلیل افزایش تقاضا و رشد محدود عرضه به سرعت در حال افزایش بود.
هفتهای که در نخستین روزش نفت ۱۳۹ دلاری را برای اولین بار در ۱۴ سال گذشته شاهد بودیم، قیمتها حدود ۵درصد کاهش یافت. این در حالی است که بهای طلای سیاه در هفته پیش از آن بیش از ۲۰درصد رشد کرده بود. نوسانات بازار نفت در شدیدترین حالت خود قرار دارد و این نشانه نااطمینانی عظیمی است که در مورد جنگ روسیه و اوکراین، تحریمهای اعمال شده بر نفت و اقتصاد ...
از روز جمعه و با اعلام توقف در مذاکرات وین، نگرانیها نسبت به دورنمای مذاکرات هستهای ایران افزایش پیدا کرده است. حالا به نظر میرسد همزمانی این اتفاق با تحریم نفت روسیه و پافشاری اوپکپلاس برای ایستادگی روی تصمیمش، نرخ نفت را به پیشبینیهای نزدیکتر کرده است.
جریان بازگشت پول های نفتی به کشور شدت یافته و این موضوعی است که هشدار فعالان اقتصادی را در مورد عدم ارزپاشی و لزوم توجه بیش از پیش به توسعه صادرات غیرنفتی در پی داشته است.